lauantai 22. lokakuuta 2011

Sekalaista sekoavaista


Tässä on viime aikoina jäänyt yksi sun toinenkin tapahtuma päivittämättä. Aloitamme siis:

Hammaslääkärit:

Norri kävi 20.5.2011 Anidentissä hammashoidossa. Hampaat puhdistettiin ja vasen alakulmuri paikattiin kruunun kaudaalipinnalla olevan murtuman kohdalta. Lisäksi paikattiin yläP4, josta oli kärki katki. Norrilla oli yllättävän paljon plakkia ikäisekseen ja saatiin noottia, että hampaita pitäisi harjata päivittäin.

Násti kävi 20.10.2011 Anidentissä hammashoidossa. Siltä paikattiin myös yläP4, jossa oli pitkittäin murtunut pala pois. Nástin hampaat olivat muuten hyvässä kunnossa (pieniä murtumia etuhampaissa, joille ei tehty mitään). Seuraava hammaskivenpoisto kahden vuoden kuluttua.



Fysioterapiat:

Násti oli Haltin reissun jälkeen vähän jumittavan oloinen, aristi takaosaansa jonkin verran (painui istumaan kun sitä muokkasi). Päätinkin viedä sen fyssarille 9.9. Fyssari totesi, että Nástin lannerangan alueella olikin jumeja ja kipeitä lihaksia. Myös sen rintarangan alue oli jumissa. Takareidetkin olivat kireät. Yksi hoitokerta auttoi (ja oli takaselkä jo paljon parempi muutama päivä vaelluksen loputtua, kun ei enää tarvinnut kiskoa porojen perässä... ;) ja Naps on entistä ehompi.

Koska Norrilla oli lonkkakuvissa havaittavissa lievä lantion vinous, päätin viedä senkin fyssarille 12.9. Olen vahdannut sitä kuvien jälkeen ja olevinaan havainnut välillä toispuoleisuutta liikkeissä (itsehän olen _täysin_ suora... ;)). Varsinaista arkuutta tai lihaskireyttä en ole havainnut. Fyssari kummasteli Norrin tapaa ravata takapää poukkoillen, mutta totesi sitten, että se on vaan sen tyyli (!) Kopeloinnissa Norrilla ei takapäästä löytynyt kerrassa mitään. Selkälinja on Nástia parempi (=suorempi). Makuullemenoharjoituksia teimme useita ja havaitsimme, että se menee makuulle lievästi vinoon. Mutta kaikkihan me olemme enemmän tai vähemmän vinoja... ;) Etupäässä Norrilla sen sijaan oli jumeja. Tämä johtuu paljolti siitä, että Norri on "käsikoira", eli tekee paljon asioita etutassuillaan. Norrikin jaksoi olla rauhassa hyvin koko terapian ajan :)

FI MVA





Nástista tuli Lapinlahden näyttelyssä 18.6. FI MVA. Valiokahveja juotiin Klaukkalassa. Kuvia myöhemmin.

Juoksut

Norrin juoksut havaittiin 11.9. Vuoto loppui Jyskylän erkkariviikonlopun jälkeen 3.10. Vuotoa kesti siis 23 pv. Alkujuoksusta urokset (Vauhti, Onni, Johka) eivät juurikaan olleet kiinnostuneita Norpasta. Loppua kohden innostus lisääntyi. Erkkarissa Vauhti olisi hypännyt selkään, jos Norri ja Suvi olisivat antaneet, mutta alistui kauniisti kohtaloonsa. Epäilen, että tärpit sijoittuivat edeltävälle viikolle.

TOKO

Olimme viime viikonloppuna 15.10. Maaningalla Itä-Suomen lapikas.net-tyyppien kanssa reenaamassa.

Nástin kanssa otettiin seuraamista, luoksetuloa ja noutoa. Seuraamiseen saatiin vinkkejä väljyyteen ja juoksuun. Lisäksi tietty peruuttamiseen ja askelsiirtymiin. Palkkaan Nástia hyvästä pätkästä oikeasta kädestä ja kääntymällä oikealle. Luoksetulossa otettiin vauhdikkaita koko matkan luoksetuloja sekä harjoiteltiin pysäämistä ja maahanmenoa. Tärkeää on kutsua rauhassa ja pileet alkaa sitten kun tulee hyvin :) Pysäyksiä reenataan heittämällä nakkia tai lihapullaa. Noudostahan Naps oikein innostui kun hetsattiin kapulalla ja se sai lähteä saman tien kapulalle. Vapautus kesken palautuksen :) Kivaa oli ;).

Norrin kanssa hoksattiin, että Norri on ottanut tavaksi hypähtää aina liikkeelle lähdössä. Palkattiin rauhallisesta liikkeelle lähdöstä. Lisäksi pohdittiin jättöliikkeitten opettelemista. Kannattaa ottaa istuminen mahdollisimman nopeasti ohjelmistoon mukaan.

Nástin jalka

Nástilla oli ilmestynyt märkivä haava otj reiden sisäpinnalle. Haava oli n. 2 € kolikon kokoinen ja pari senttiä syvä turvotuksineen. Havaitsin sen 12.10. Hoito kesti reilu viikon ja sisälsi karvojen ajelua, suihkuttelua, puhdistelua, hunaja- ja antibioottivoiteita, kipulääkettä, paitoja, kaulurin sekä ulkoiluja varten kurahaalarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti