maanantai 2. huhtikuuta 2012

Melkoinen maaliskuu


 Maaliskuu on ollut melkoista reissaamista niin työn kuin vapaa-ajankin puitteissa. Koiraharrastuksen puitteissa ollaan käyty alkukuusta perinteisellä poropaimennusreissulla (Nástille kuudes, mulle, Suville ja Louhille viides, Vauhdille kolmas, Norrille toinen ja Tompalle eka reissu) tällä kertaa Sodankylän Vuotsossa. Perinteistä poiketen lomailuosio suoritettiin poropaimennusta edeltävällä viikolla Porttipahdan tekojärven rannalla olavalla mökillä.



Norrin virallinen 2-vuotiskuva.



Pinokkio-Ruusunnuppunen



Muut haluaa osallistua Nástin poseeraukseen



koko kööri



 Touhuttiin siellä jäällä vähän muutakin...



 

 Kävimme Tankavaaralla lumikenkäilemässä. Ensimmäiset 2 km oli poljettua reittiä. Loput 4 km olikin sitten umpista...









Mökillä touhuiltiin kaikennäköistä...



Revontuliakin nähtiin, muttei sattunut kuvaan. Kaunispään huipulla kävimme juuri illan hämärtyessä. Näimme pienen tokan porojakin, joiden perään Norrikin oli lähdössä :)

 

 Muut saatiin onneksi kytkettyä ajallaan :o



Perjantaina oltiin aidalla vähän niinku hommissa. Norri tapasi myös siskonsa Pepin, joka paimensi mallikkaasti KP:n arvoisesti :) Peppi oli aika tavalla Norria jämäkämpi ja kehittyneemmän oloinen muutenkin. Norri-raukka on kahden äkäisen akan alla jäänyt ihan vauveliksi ;).

 

 Lauantaina Louhi pääsi tositoimiin eikä tuottanut pettymystä. Kyllä ne porot heti huomasivat, että aitaan tuli koira. Tämänvuotinen pistesaalis riitti toiseen sijaan. Voittajakoira oli suomenlapinkoira Mierka, jonka suoritus jäi valitettavasti näkemättä :(. Oli kuulema ollut mahtavaa katseltavaa.



Kävi niin hassusti, että herkkis-Norri vähän säikähti perjantaina poroja ja minä flunssaisen huonovointisena pelkäsin jännittämiselläni aiheuttavan Pörrille lisästressiä ja olevani kykenemätön tsemppaamiseen. Siispä päädyimme vaihtamaan ohjaajaa. Ja hyvin Suvi saikin Norria tsempattua. Tämä kuva on liekaporolta, jossa Pörri-Orvokki katsoi viisaammaksi piiloutua tuomareiden taakse.



 Varsinainen koe ei alkanut juuri sen paremmin...



 Mutta luonnistuihan se jotenkuten kumminkin! Suuri kiitos kuuluu kyllä reippaalle tsemppaajalle, Suville, joka juoksi aidassa varmaan yhtä paljon kuin Norri jollei enemmänkin. Ja sai tietenkin reissun jälkeen flunssan...



 Wauhdikasta menoa <3 data-blogger-escaped-.="." data-blogger-escaped-p="p">


Tässä vielä todistusaineistoa videon muodossa:



 Video ikävä kyllä särisee jonkin verran. Päivityskin tulee näin myöhään videon vuoksi. Minä tietokonenero olen yrittänyt monella tapaa ensin saada .mod -päätteisen tiedoston muutettua muuhun muotoon (onnistui lopulta ihan vaihtamalla tiedostonimeä) ja sitten klipattua turhat pois. Windowsin movie maker ei vieläkään tunnistanut videota, vaikka se on muutettu toiseen muotoon. Klippaus on tehty free video clipperillä, jonka jälkeen värinä ilmaantui...

Norrin testi ei siis mennyt läpi. Yritämme parin vuoden kuluttua uudemman kerran :) Arvostelulomakkeen tiedot olen kirjannut Norrin harrastustulos-sivulle.

Sokerina pohjalle kuva koko mökkiseurueesta. Kuura ja Piiku kera isännän ja emännän saapuivat seuraksemme torstai-iltana.



Hieman myöhemmin seuraa päivitys Pellon erikoisnäyttelystä, joka olikin aivan toinen reissu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti