torstai 17. toukokuuta 2012

toukotreeniä :)


Norri hyväksyttiin Sawon Tassut ry:n agilityn alkeiskurssille, ja ehdimme jopa yksiin treeneihin, ennen kuin juoksut alkoivat 5.5. oikeasti (Norrillahan oli heti poropaimennuksen jälkeisellä viikolla tuttuun tapaan pari vuotopäivää - split heat -trendi jatkuu...). Toisissa agittreeneissä tuuraamassa oli Násti :D. Ensimmäisissä reeneissä harjoiteltiin putkea, keppejä (kujakepit) ja aitoja. Aitojen kanssa otettiin rimat maassa eteenmenoja namialustalle, lähetyksiä, kutsuja ja mukanamenoja. Toisissa reeneissä (joissa siis Norrin tilalla Násti) otettiin putkea, kujakeppejä, keinun aloitusta (juoksutusta ylös liikkumattomalle keinulle namialustalle) ja kahta aitaa peräkkäin.

Viime sunnuntaina reenattiin Hertan kanssa TOKOa. Norri ja Rasa ottivat alkuun paikkamakua piilossa. Hertta kävi välillä kurkkimassa, mutta hyvin tytöt teki :) Välillä kentällä oli häiriötäkin, mm. pyöräilevä pikkupoika :o Hyvä Pörri! Jatkoin heti Norrin kanssa tehden Martille vähän häiriöhajuja ;) Ruutua otimme ilman kosketusalustaa piiitkältä matkalta. Vähän mutkittelevaa oli meno, eikä ihan ruutuun osunut. Otettiin lähireenejä, joissa haettiin paikkaa ja sitten pitkältä matkalta alustan kanssa. :)  Sitten otettiin avoimen liikkeitä.


  • Seuraamisessa aktivoitiin seuraamiskäskyä ja otettiin lähtöjä runsaasti. Paransi paljon :)

  • Maahanmeno ok. Hertta neuvoi, että kannattaa jo nyt mennä koiran taa koiran oikealta puolelta, koska EVL:ssä se kumminkin tehdään niin ;). Enpä ole hoksinut.


  • Luoksetulossa otettiin ensin suora, koska onnistuin joku aika sitten takapalkkaviritykselläni saamaan Pörrin aivan ymmälle koko liikkeestä... (Tämä on se liike, jonka onnistun aina pilaamaan... :() Mutta Norri teki hyvin! Norrilla on luontaisesti hyvä pysähdys. Kokeilin vain yhden kerran sanoa sille stop ja se pysähtyi kuin seinään. Ja sitten tuli vauhdilla luo. Ihme-Pörri ;) Hertan toimiessa takapalkkaajana Pörri veti hyvin :) Kiva saada tästä onnistunut suoritus.


  • Liikkeestä seisomisessa yritin tietty heti mennä koiran oikealta puolelta ja rapistelin samalla makupalapussia. Liikkui tietenkin. Uusi yritys meni ok.

  • Nouto oli kelvollinen, vähän hidas. Hetsaaminen toimi ok, Pörri ei halua vaan tiputtaa kapulaa, kun vapauttaa sen paluusta.. ;)

  • Kaket - ei taas ottanut eka asentoa.

  • Hyppy - kantsis palkata enempi kauashypystä...



  • Itseäni alkoi vähän pelottaa Norrin lievä väsyminen jo ruudun jälkeen. Hertta kuitenkin kannusti jatkamaan ja hyvinhän se meni ja jaksoi :) Ehkä pidän tuota vähän turhaakin pumpulissa...

    Násti tokoili heti Rasan jälken. Sekin aloitti ruudulla, jossa aloitettiin piiitkältä matkalta kosketusalustan kanssa - > hyvin meni! :) Sillekin otettiin lähiruutua ilman alustaa... Enemmän pihalla on kuin Norri. Vaatii harjoitusta!


  • Seuraamisessa otettiin myös Nástilla liikkeellelähtöjä naksun kanssa - hyvin! Tuntui, että Nástilla oli kivaa :)

  • Istuminen: Hidas, mutta varma. Välillä jatkossa namiavusteisesti. AINA jättöjä harjoitellessa eka ja vika liike istuminen, välissä kuitenkin muut, niitä ei saa unohtaa.

  • Luoksari: Pys hidas, otettiin Hertta-takapalkalla ->hidastui mun luo tulemisessa (Hertan luo meni nopsaan ;) mitä tää kertoo musta? ;) (ehkä Hertalla oli paremmat namit ;)). Loppuun hetsattu -> saatiin innostumaan

  • Hyppynouto maahankaivetulla esteellä hetsaus+vapautus paluuhypyllä ok.

  • Metalli ok (ravi).

  • Tunnari - eka yritys rivi: ok, hitaasti toi. Otettiin uusiks kellotauluna, oma lähimpänä- hämääntyi ja nosteli ja vaihteli kapuloita niin monta kertaa, ettei mekään enää pysytty laskuissa. Jäi seisomaan ja jäätymään oma suussa, me luultiin, että oli väärä :(

  • Kaket: ok. Istu-seiso etujalat paikallaan otettiin vähän matkaakin. Maahan-seiso takajalat paikallaan läheltä. 



  • Nástikin oli Nástiksi ihan innoissaan tokoilusta ja mulla oli ihan huippukivaa :) Kiitos Hertalle reeniseurasta ja hyvistä vinkeistä!

    Tiistaina käytiin päiväreissu Kolilla katsomassa Norrin sisaruspuolia ja kiipeämässä Mäkrälle. Nähtiin myös pikkiriikkinen kyy. Paluumatkalla pysähdyi kotikentälle ottamaan Napsterin kanssa yhden tunnarin. Kehuin heti, kun nosti oman (ja nostikin sen varmasti rivistä heti :)). Ja lähdettiin sitten kotiin. Hyvä korjaus.

    Tänään käytiin kovassa kuumuudessa (+22 C, ei kyllä meikän ilma!) tekemässä kevään ekat jäljet ja vähän tokoa. Nástille tein ehkä 300 m jäljen hakkuualueelle. Laitoin namipurkkeja, joiden päälle keppejä. Ajoi hyvin. Selvästi tiesi heti, mitä oltiin tekemässä. Norrille tein ehkä 100 m pitkän namitetun jäljen (nami ehkä joka 3. askeleelle vähän satunnaistetusti). Positiivinen yllätys. Nenä pysyi hyvin maassa :)

    Násti teki tunnarin - ok. Ja kaukojen maa-seiso-hinkkausta ok, muttei vielä kärsi lisätä matkaa. Seiso-istu takapalkalla matkalla ok. Ruutu ok lyhyeltä matkalta ensin alustalla, sitten ilman, lopuksi toisesta suunnasta.

    Norri söi nameja tunnarikapuloitten välistä - vähän turhaa virtaa :P Pitäis ehkä olla huonommat namit? Kaukojen asentohinkkausta ok. Ruutu kuten Nástilla, ok.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti