lauantai 15. joulukuuta 2012

Koulussa Oulussa yms.

Viime viikonloppuna tehtiin pitkästä aikaa tokohommia. Lauantaina tokoiltiin Siilinjärvellä Minnan ja Roihun kanssa. Molemmat tytöt olivat into pinkeänä pitkän tauon jälkeen. Otin niiden kanssa luoksetuloa pysillä, tunnaria ja paikkamakuuta.

Sunnuntaina olimme Oulussa Tuomon kanssa Päivi Kivelän yksityistunneilla. Koiristani Násti aloitti
Ruudussa sain ohjeeksi kilpailla Pöljän kanssa pääsystä makupala-alustalle. Suurimmassa osassa harjoituskertoja ainakin alussa alustalle jätetään oikeasti makkaraa. Joskus tehdään tyhjiä, jolloin käsken pysähtyä ja palkkaan heti. Ruudun loppuosaankin saatiin vinkkinä, että kannattaa harjoitella ihan muualla kävelemällä viistottain koiran ohi ja kutsumalla siitä seuraamaan.
Luoksetulossa pitää aktivoida takapalkka paremmaksi.
Kaukoissa vtj:n liikkumisen voi joutua sallimaan, tämä saattaa olla ihan tasapainojuttu Napsterille. Ja pitää reenata läheltä. Ei saa kasvattaa matkaa liian nopeasti!
Seuraamisessa sain noottia omasta kävelystä. Pitää harjoitella sitä, kaadun koiran päälle :(

Norppa teki sitten pöksyt jalassa hommia.
Ruudussa ei tietenkään esittänyt sitä ongelmaansa, että ajautuu takajalkojensa kanssa ruudusta ulos :o Norpalle ei tartte kasvattaa motivaatiota ruutuun enää. Sillekin loppuosan reenejä. Ja välillä alustan kanssa.
Luoksetulossa Norrille vois ottaa kiertämishommaa, sille se varmaan sopiskin. Mun tekniikka "kokeilla vaan mitä tapahtuu" ei pitemmän päälle toiminutkaan, vaikka alkuun näytti hyvältä...
Metallinouto ällöttää Norppaa jonkin verran. Tehtiin harjoitusta, jossa heitin kolme kapulaa: oman puisen, Tuomon metallin ja reenihallin ohjatun. Yllättäin se reenihallin kapula oli ällömpi kuin metalli :D Eli toi ensin oman puisen, sitten metallin. Sitä ällöttävintä ei tarttenut tuoda... Pitää tehdä paljon sisällä nostoja ja näitä valintahommia. Kapulaa voi myös tarvittaessa pehmustaa jollain.
Seuraamisessa Norri esitti tosi huonoa. Se oma kävely pitää edelleenkin saada kuntoon. Olen kyllä oikonut aika paljon tässäkin Norpan kanssa... Kannattikohan?
Kaukoja alamme tehdä niin, että palkkapurkki on vieressä. Käsi tyhjänä, jolloin ei ole niin levoton. Palkkaa annetaan sitten purkista.

Tiistaina reenattiin omalla kentällä Tuomon kanssa. Keli oli lumisateinen, ja kaikki koiramme mokasivat tunnarin. Ehkä keliäkin voi syyttää vähäsen? Koirat eivät ensinnäkään meinanneet löytää koko tunnariläjää, ehkä hämääntyivät siitä? Kaikille otettiin tunnari vielä eri kohtiin, joten kohdassa ei ollut vikaa. Järjestys: Norri, Essi ja Násti.

Násti toi vääriä ja lopulta oman. Pitää helpottaa. Nástille otettiin ruutua namialustan kanssa siten, että juoksin sen kanssa kilpaa namialustalle. Nástia hirvitti meikän juokseminen jonkin verran, joten harjoitus ei oikein onnistunut. :P Yritin juosta vähän kauempana, niin ei hämääntynyt niin paljon. Pitäisi saada Napsteri sikailemaan myös tokossa. Kaket meni ihan ok Tuomon toimiessa takapalkkana. Olin suht lähellä. Kokeilin lopuksi kierrättämistä kahden melassipöntön kanssa. Ihan ok.

Norri toi melkein kaikki väärät tunarissa ennen omaa... Pitää helpottaa rankasti... Ruutu meni ongelmitta. Käskin välillä pysään+palkka, välillä maahan asti+palkka. Kierrätin myös Norppaa melassipöntöillä, tykkäs :) Pysät ihan ok. Norppa kuumui jonkin verran reeneistä.

Tänään samat speksit kuin tiistaina, paitsi oli valosan aikana eikä satanut lunta :)

Norri aloitti salamalla. SIM Seuraaminen paskaa, asennot ok. Talloin jossain välissä myöhemmässä reenin vaiheessa Norrin päälle, ei varmaan auttanut taas asiaa. Ruutuun Norppa otti kaksi menoa. Eka kerralla meni sivusta jostain syystä, mutta haki ok keskelle. Siitä takaongelmasta ei ole tietoakaan. Toisella lähetyksellä meni suoraan, mutta jäi vähän etukulmaan. Pitää ehkä vaatia enemmän keskelle. Tunnaria otettiin Leenan hajustamilla kapuloilla oma vieraiden vieressä. Nakkeja jonkin verran väärien välissä. Norri nuuski kauan nakkien jälkeen, nosti omaa, en ehtinyt reagoida tähän, laski oman, jatkoi nuuskimista ja nosti oman jälleen, josta superkehu :) Tehdään näitä vielä jonkin verran. Loppuun yritin ottaa vähän askelsiirtymiä, joista ei oikein tullut mitään. SItten otin muutamia askelia perusseuraamista josta vapautus ja kissanruuan kautta autoon.

Násti aloitti salamalla. Oli tarkoitus ottaa sama järjestys, muttei päästy seisomista pitemmälle. Eka yrittämällä ei pysähtynyt (!). Sen jälkeen istui, istui, istui ja vielä istui. Otin peruuttamalla seisomista, ihan ok. Käsiavustuksella seuraamisesta istui. Höh. Lopulta teki avustamalla pari kelvollista, lopetettiin siihen. Ruutua reenattiin kuten ti. Juoksin sivusta kohti ruutua. Ei enää häiriintynyt tästä yhtä paljon. Hetsaus toimii. Kahdesti alustalla oli makkaraa, kolmas oli valehomma, käskin pysätä ja menin palkkaamaan. Jee! Toivottavasti saadaan tätä oikeasti vahvistettua, ettei vanha lampsiminen palaa kuvioihin. Tunnari otettiin Nástillekin nakkien kanssa. Teki hyvin.

Note to self: Ei oiota!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti