maanantai 5. helmikuuta 2007

K9 Agitreenit Purinalla


Tänään oli 4. kerta agilityä ja uutena esteenä puomi, josta taitaakin muotoutua Nassen lemppari =) Tyttö oli karkailemassa sille koko ajan, kun vain lähelle mentiin. Harjoiteltiin sitä ihan vielä kytkettynä ja Saila oli toisella puolella varmistamassa, ettei tiputa. Nástin päätä ei kyllä huimannut yhtään... Oli niin meno päällä, että puolet nakeista jäi puomille... Muistuupa tästäkin karu juttu mieleen, kun "opetin" Pikille nuorempana tikapuita menemään yhdessä koirapuistossa... Aika hurjaa hommaa! Piki parka..

Esteet, joita ollaan harjoiteltu:
1. kerralla hyppyeste (Nastille 10 cm =)) ja pujottelukepit (mulle henkisesti vaikein este, en vaan voi uskoa, että mikään koira voi sitä oppia, vaikka olen omin silmin nähnyt...)




2. kerralla putki ja pussi, tänään Násti meni jo pussinkin ihan kokonaan ilman, että nostin yhtään kangasta! Lisäksi se pysyi aika hyvin (=melkein aina) istumassa kun jätin sen odottamaan =) Putki on jo melkein rutiinia, viimeksi tosin Násti ihmetteli, kun mentiin samaa putkea kahteen suuntaan. Meinasi, että eihän tätä voi mennä kuin toiseen suuntaan ;)
3. kerralla harjoiteltiinkin sitten vanhoja esteitä uudelleen, hypyssä eteenmenoa yms. sekä otettiin uutena esteenä rengas matalana. Renkaassa käytetään apuna hyppyesteen tolppia johteina. Ei ongelmia Nástille.

Otin Nástin kanssa myös kahta-kolmea estettä peräkkäin. Onnistui mielestäni hyvin. Kepit ovat minun ohjauksessani hirveän heikko kohta, menen koko ajan koiran edelle. Pelkään koko ajan niin paljon, että teen virheitä, että teen niitä :P Yritin harjoitella niitä Pikin kanssa, etten pilaisi Nástin intoa. Muutenkin yritän aina ottaa Nástin kanssa niin vähän, että ollaan molemmat vielä huippuinnoissaan. Sitten on Pikin vuoro aina reenata mua =)

Piki-raukka saakin tehdä mun kanssani ison työn. En ole koskaan opettanut sitä kunnolla irtoamaan, joten sitä pitää agilityssäkin ohjata ihan viereltä, muuten menee esteistä ohi (ei sille kyllä koskaan ole esteiden nimiäkään opetettu, ei silti)... Pikin kanssa ei olla koskaan oltu millään kurssilla, joten suurin osa esteistä on opetettu miten sattuu. Nyt kyllä huomaa, miten vaarallinen A-estekin voi olla, kun ei ole opettanut kontakteja.. Ihan hirvittää, vaikka Piki meneekin sen kuitenkin kohtuunätisti... Tällä kertaa Piki oli kehittynyt siinä, ettei kertaakaan tiputtanut rimoja, vaikka esteet olivat 50 cm:ssä (Pikillä aina ollut tyylinä hypätä esteen "päälle") Piki oli kanssa ihan täpinöissään päästessään hallille, veti ihan hihnassa. Hauska huomata, että vanhakin koira tykkää noin paljon =) Että luultavasti ei ole hirveän kipeä...

Lopuksi sain vielä harjoitella Sagan (bcn Tending Valkyrie, joka sai ekan nollaradan maxi1:ssä viikonloppuna =)) kanssa ohjaamista... Kyllä se vaan menee ihan helvetin lujaa!! Ei tahdo silmät perässä pysyä... Eikä varsinkaan ajatus... Valkoinen salama <3>
Nástia vielä pitää kehua, että olen niin ylpeä siitäkin, miten nätisti se osaa odottaa autossa kun on Pikin reenivuoro. Poikkeuksetta se on mennyt autoon tosi mielellään ja käynyt heti sinne nukkumaan. Sama homma ollut tottisreeneissä. Lunki tytsä <3 data-blogger-escaped-ees="ees" data-blogger-escaped-hienot="hienot" data-blogger-escaped-ite="ite" data-blogger-escaped-koirat="koirat" data-blogger-escaped-kun="kun" data-blogger-escaped-mulla="mulla" data-blogger-escaped-ohjaaja="ohjaaja" data-blogger-escaped-ok="ok" data-blogger-escaped-olis="olis" data-blogger-escaped-on="on" data-blogger-escaped-vaan="vaan" data-blogger-escaped-viel="viel">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti