sunnuntai 11. helmikuuta 2007

Tottista vaihteeksi


Tänään oli ekat tottikset ilman koulutusohjaajaa, vaikka yksi meistä hoitikin sen homman hyvin =) Meitä oli kolme, porkkisserkukset Halla


ja Násti sekä partacollie Tahti. Ensin otettiin kaikki haukut kentälle remmissä ja palkattiin kontaktista puhumatta mitään. Tahti taisi ottaa ihan perusasentoakin oma-aloitteisesti, mutta kyllä porotytötkin loisti tajuamalla muutamassa minuutissa, mitä kantsii tehdä, vaikka jälleennäkemisen riemu olikin ilmeistä.. Halla ja Nasti ovat kyllä kuin paita ja peppu, niin hyvin leikit sopii yksiin ;)

Nastin kanssa harjoittelin vähäsen paikallejättöä.. Itse olin harjoitellut jättöä siten, etten käännä selkääni ja kutsun lopuksi luokse saamaan palkan:


Hyvä, että tuli esiteltyä tämä taidonnäyte, sillä sain asiantuntevaa vinkkiä, että tällä tavoin koira oppii vain odottamaan lupaa tulla luokse ja on koko ajan lähtökuopissa. Lisäksi selän kääntämättömyys vinkkaa koiralle, etten luota siihen. Siispä haukku odottamaan, minä puoli askelta eteen, palkka, käsky mahdollisesti uudelleen ja paluu koiran viereen, taas palkka. Kun tämä menee hyvin, lisätään matkaa ihan vähän. et sillai =) Onneks on viksu koira..

Reenien jälkeen käveltiin remmissä puoli kilsaa (yllättävän nätisti) ja tytöt pääsi riekkumaan <3>




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti