tiistai 27. helmikuuta 2007

Maanantaiagit ja hihnareenit


Eilen agilityssä oltiinkin vaan Nastin kanssa, kun Piki nauttii mökkielämästä <3 data-blogger-escaped-ajalta="ajalta" data-blogger-escaped-joulun="joulun" data-blogger-escaped-kuva="kuva">
Olin hyvin tyytyväinen, kun putki meni tällä kertaa vauhdikkaammin, eikä pissoja tullut. Pussistakin mentiin erittäin vauhdikkaasti (taitaa olla neidon lemppari ;)), mutta sitten käännyttiin takaisin pussiosan päälle, ja pissalle. Siinä vaiheessa kyllä lähti neito niskapersotteella sivummalle. Otti taas niin päähän :P Urokset sitten olivat tietenkin hyvin pussiongelmaisia lopun reenejä (jäivät tutkimaan pissaa), vaikka kuinka yritin sitä saippualla hangata. Orkl.

Uutena esteenä saimme reenata keinua, joka meni aika hyvin. Saila auttoi koko ajan laskemalla keinua hitaasti alas. Pelottava este meikälle, onneksi ei Nasselle. Loppureenien ajan päätin pidättäytyä tunneliesteistä, ettei enempää merkkejä syntyisi, ja harjoittelimme keppejä. Ne menivät jotenkin kankeammin kuin viime kerralla, johtuen ohjauksestani. Koitimme ottaa myös täyspitkää pujottelusarjaa, joka oli virhe, sillä N jäi kesken pujottelun nuuskuttelemaan maata, josta sitten sitä kielsin, jolloin Nasti meinasi, että pska homma koko kepit. =( Että sillee. Sain aivan lopuksi otettua pari kelvollista keppisuoritusta, ettei tarvinnut täysin ikäviin tunnelmiin niitä jätttää.

Puomilla Napste sai kokeilla mennä sen itse ilman makupalaa nenän edessä, jolloin se keskittyikin paremmin tassujen asetteluun eikä viime kertojen horjahteluja nähty. Hyvin on sisäistänyt sen, että esteen lopussa pitää hidastella ja odottaa lupaa poistua, vielä hiotaan oikeaa kontaktikohtaa =). Otimme toisena uutena esteenä pituushyppy kahdella palikalla, joka meni todella hyvin. Reenien alussa lämmiteltiin juoksemalla ja riehumalla, Nasti innostui ekaa kertaa kunnolla lelusta, ja sain palkattua sitä jonkin verran silläkin! Taitaa olla meikäläisessä tuokin vika, etten ole saanut sitä oikein innostettua leluun. Mutta anyways, lelun kanssa oli oikein hyvä reenata irtoamista parin suoran hyppyesteen kanssa. Lujaa meni =) Se oli hauskaa =)

Nöpö on siis menossa sunnuntaina ekaan näyttelyynsä. Tänään aamulenkillä harjoiteltiin ekaa kertaa ulkona näyttelyremmissä kulkemista. Kyseessä on ohut nailoninen näyttelyhihna, joka tuntuu varmaan aika ikävältä vetäessä. Sisällä
on harjoiteltu jonkin verran, mutta ulkona ei vielä. Sepä meni yli odotusten. Nättiä ravia (+ muutama poukkoilu=)) mentiin ja seisottiin suht nätisti (vain kerran N istahti). Ainoa ongelmakohta on, että Nasti vetää herkästi takajalat suppuun alleen makupalaa tavoitellessaan :P Mutta uskon vahvasti, että näyttelyssä käyttäydytään hienosti, onhan Nasti ollut jo ikäänsä nähden aika paljon eri tilanteissa (agilitykilpailuissa, a-treeneissä (meillä on sielläkin lähes 20 koiraa) ym.), että en usko, että suuri koiramäärä sitä hirveästi ahdistaa =) Varmuudeksi saadaan Louhi-siskolta leveämpi musta nahkainen kaulapanta, jota voi käyttää, mikäli tuntuu, että näyttelypaikalla ahdistaa niin paljon, ettei hirtinnuoraa uskalla käyttää ;) Nastin näyttelyhihnalla on hieno historia: alun perin se on kuulunut agilityvalmentajan vanhemmalle koiralle, Jesselle ja onpa sitä Pikikin kerran match showssa lainannut. Valkoinen salama (Saga) tarvitsi kuitenkin valkoisen hihnan, jolloin Násti peri Jesse-sedän vanhan hihnan. Toivottavasti siinä mukana periytyy Jessen hieno esiintyminenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti